Als het om service gaat.

Specialist in melktechnieken.

melkmachines Leenaerts Agrotechniek melkmachines, stalinrichting stal, koeltank stalinrichting vms systemen elektriciteitsvoorziening stal koeltanken melkmachine stalinrichting toerboetiek toerboetiek koeienstal, melkstal

Projecten

Projecten Leenaerts Agro Techniek

Project Eyckens

25 maart 2017 is er een open dag geweest op het nieuwe bedrijf bij de familie Eyckens. Deze stal is uitgerust met een DeLaval Rotative Melkstal 2x24. Het betreft een parallelstal met een roterend voorfront. Het roterend voorfront zorgt ervoor dat de koe op een koe vriendelijke manier uitgedreven wordt.
Deze melkstal is uitgerust met een RVS boven kabinet. In de kelder is de technische ruimte met 2 vacuümpompen, compressor, melkmeting FI7 … De melkstal is uitgerust met Looprubber R18P. De melk wordt in combinatie met een frequentie gestuurde melkpomp en een platen koeler op 14°C naar de Silotank DX3S van 30 000L gebracht.
De stal is uitgerust met de AGRILED Pro 32 led armatuur van Agrilight.

Solidex melkstal Thijs Vrints

Project Laurijssen

In januari 2017 is bij de familie Laurijssen uit Rijkevorsel hun nieuwe geitenstal in gebruik genomen. Het betreft een FOOTLOOSE 2x40 snelwissel melkstal voor geiten. Deze stal is uitgerust met een MP150, voor automatische afname een pulsatie, een G50+ melkstel, FI7 melkmeter via infra-rood meting. Deze stal is afgewerkt met een RVS skirting op maat voor een strakke afwerking. Er staat een 2de hands DXCE koeltank van 10000 liter. De melk wordt door de combinatie van een frequentie gestuurde melkpomp en een platenkoeler van 36°C naar 14°C gekoeld naar de koeltank gepompt. Verder is de stal uitgerust met de AL2007 250W MH lamp van Agrilight.

Project CWC + Koeltank

In Geel is in september de eerste Compact Waterchiller (CWC) geplaatst. Deze zorgt voor het snel koelen van de melk die onderweg is naar de koeltank, voor kleine tot middelgrote melkstromen. Naast hun huidige tank is een nieuwe DeLaval tank geplaatst van 30 000 liter. Hun huidige melkstal is verder uitgerust met een beweegbare vloer van DeLaval.

Project Peeters - Martens.

In Juli 2016 is bij de familie Peeters uit Wortel het nieuwe gedeelte van de melkveestal in gebruik genomen.
Het betreft een Solidex 2x12 en een DXCEM melkkoeltank van 14 000 ltr. Verder is de oude melkveestal en de nieuwe uitgerust met krachtvoerboxen. Dit kan via het DelPro systeem volledig opgevolgd worden. Verder is deze stal voorzien van Suevia drinkbakken, een opdrijfhek, en Led verlichting van Agrilight.

Project Vloemans Jan.

In April 2016 is bij Vloemans in Weelde de eerste Midiline ML3100 opgestart.
Dit is een Swing-over melksysteem, voor een hoge capaciteit en een lage productiekost. De melkstal is uitgerust met een beweegbare vloer. Er is een koeltank DXCEM 16 000 ltr voorzien.
Verder hangen er Flexibele koeborstels, Suevia drinkbakken en Ledarmaturen van Agrilight in de stal.

Project Hooibeekhoeve Fase 1 - nieuwe melkveestal

In april 2016 is bij de Hooibeekhoeve in Geel de nieuwe melkveestal in gebruik genomen.
In Fase 1 werd een nieuwe VMS (Vrijwillig Melksysteem) opgestart. De Melkveestal werd uitgerust met een ventilatiesysteem, een mestrobot en een koeborstel. In de 2 de fase zal ook een VMS geplaatst worden, een Koeltank en Herd Navigator.

Project Van Riel Jan en Glenn.

In Februari 2016 is bij Van Riel in Sint Lenaarts hun nieuwe melkveestal opgestart. Dit betreft een Solidex 2x20. De melkstal is uitgerust met een voersysteem, beweegbare vloer, Melkmeters MM27 en het DelPro systeem.
Ook hebben ze een Silotank DX3S met alkoof van 25000 ltr. In de stal werd een wachtruimte voorzien waar de koeien door een opdrijfhek naar de melkstal worden gedreven.
Verder hangen er Flexibele koeborstels, Suevia drinkbakken en ledarmaturen van Agrilight in de stal.

Project Van Gestel Luc en Maarten

Eind 2015 is bij Van Gestel in Minderhout de nieuwe melkveestal opgestart. Hier werd gekozen voor een Melkstal 2x15 P2100 (Rapid Exit) in combinatie met een kelderruimte.
De stal is uitgerust met melkmeters FI7 en comfortstart.
De melk wordt opgeslagen in een Silotank DX3S met alkoof van 25000ltr.

Project Mia Jacobs

In juni 2015 is bij Jacobs uit Loenhout hun nieuwe melkveestal opgestart. Ze hebben gekozen voor 1 VMS maar er is een ruimte voorzien voor een 2de te plaatsen. Ze werken met gestuurd koeverkeer.
Verder is de stal uitgerust met drinkbakken van Suevia en het AL2007 armatuur van Agrilight.

Project Wouters

Eind januari 2014 is op het bedrijf van de familie Wouters de nieuwe melkstal in gebruik genomen.
Naast de bestaande stal heeft de familie Wouters een wachtruimte met nieuwe melkstal gebouwd.
Deze stal is uitgerust met een Solidex 2x12 melkstal met RVS Blue Diamond onder- en bovenkabinet.
Naast de bestaande stal heeft de familie Wouters een wachtruimte met nieuwe melkstal met behulp van een opdrijfhek worden de koeien naar de melkstal gestuurd.
Na het melken gaan de koeien door een selectiebox waardoor de koeien die men moet behandelen in een aparte groep terecht komen.

Project Vrints

Vorig jaar is bij de familie Vrints de nieuwe stal in gebruik genomen. Deze nieuwe stal is uitgerust met een 2x12 solidex en onder de melkstal is een kelder voorzien.
Het bedrijf heeft een koeltank DXCE van 12 000 liter.
Deze stal is uitgerust met de stalmatras van DeLaval M40R in combinatie met de brisketboard.
Ventilatoren van DeLaval en de Limited Edition van de Koeborstel.
Als verlichting is gekozen voor de Agrilight AL2007 en drinkbakken van Suevia.

Project Vercammen

Eind April 2015 starten we bij de familie Vercammen uit Tielen hun nieuwe melkveestal op.
Er gaat gemolken worden met een Solidex 2x10 uitgevoerd met de Harmony klauw en de melkmeter FI7.
Een DX/CEM koeltank van 14 000 liter. Er hangen 2 koeborstels van DeLaval en is uitgerust met 3 krachtvoerstations.

Project Sanders

Eind maart 2015 is bij de familie Sanders - Vrins de nieuwe stal in gebruik genomen.
Deze nieuwe stal is uitgerust met 4 DeLaval robots VMS en een Silotank van 30 000 liter.
De klant heeft gekozen voor volledig vrij koeverkeer. De stal is uitgerust met de nieuwe lampen van Agrilight Agriled Pro 32 met een besturingssysteem van Agrilight, Suevia drinkbakken en een 2 x mestrobot RS420S, 1 staat in de oude stal en de andere in de nieuwe stal met een waterreservoir.

Project Pluym

Eind november 2013 is op het bedrijf van de familie Pluym de nieuwe stal in gebruik genomen.
In deze stal vind je 4x VMS en en een Silotank van 30 000 liter. De klant heeft gekozen om 2 groepen te maken. 1 met vrij koeverkeer en 1 met gestuurd koeverkeer.
De reden om voor de 2 systemen te kiezen is om de hoogproductieve en de laagproductieve in een aparte groep te plaatsen.
Verder is de stal uitgerust met het AL2007 armatuur 400W MH van Agrilight, Suevia drinkbakken en een Mestrobot RS420S voor roostervloeren.

Project Buyens

Aftermarket

Hier vind je een aantal foto's van projecten die we verkocht hebben met stalmatrassen, ventilatoren, koeborstel, verlichting ...